Mataró, Catalunya, Espanya
info@compocat.cat

NVIDIA GeForce RTX 2060

NVIDIA GeForce RTX 2060

Com sol ser habitual, el fabricant de targetes gràfiques NVIDIA va presentar inicialment les targetes gràfiques límit de gamma de la seva nova generació (les RTX 2080 Tu, RTX 2080 i RTX 2070 que ja vam analitzar en el seu moment), deixant a la nova “reina” de la gamma mitjana, la GeForce RTX 2060, per una mica més tard. Fa uns dies va arribar per fi la presentació d’aquesta nova gràfica, concretament durant el CES 2019, i ara tenim l’oportunitat de presentar-vos la nostra anàlisi personal d’aquesta nova GeForce RTX 2060, que se situa com la millor targeta gràfica per a la gamma mitjana del moment.

Aquestes són les característiques tècniques de la gràfica (Founders Edition) segons la web del fabricant:

Deep Learning Super-Sampling (DLSS) a les RTX 2060

L’ús d’DLSS en jocs és que la RTX 2060 serà capaç d’utilitzar la meitat de samples per renderitzar la mateixa imatge, atès que una gran quantitat d’ella la renderitzarà la IA de manera autònoma. El resultat és exactament el mateix però amb un millor rendiment, més ràpid i amb un menor consum de recursos. En altres paraules, major rendiment.

Ray Tracing en temps real en les RTX 2060

El traçat de raigs en temps real (Ray Tracing) és considerat el Sant Grial a la indústria dels gràfics. Aquesta tecnologia de renderitzat de còmput intensiu és capaç de simular de manera realista la il·luminació de les escenes i dels objectes que hi ha en elles, donant com a resultat unes escenes molt més realistes amb una menor càrrega gràfica. De nou, no entrarem massa en aquesta matèria perquè ja ho vam fer en el seu moment, però cal comentar que, lògicament, les RTX 2060 tindran un rendiment inferior a les altres RTX doncs tenen un menor nombre d’elements interns per a aquest tipus de processament de gràfics.

El overclock a les RTX 2060

A més del overclock convencional que podrem realitzar a mà, les gràfiques compten per si mateixes amb un overclock dinàmic que es controla mitjançant la tecnologia GPU Boost, que monitoritza en temps real els paràmetres de temperatura, consum i velocitat de la GPU per elevar o disminuir la seva freqüència de funcionament depenent de les condicions i límits establerts.

Conclusió

La GeForce RTX 2060 Founders Edition de NVIDIA que hem analitzat en el dia d’avui ha demostrat ser la nova reina de la gamma mitjana, una gràfica que no té parangó pel seu preu avui dia. Això sí, tal com hem comentat abans, potser hauríem de englobar més cap a la gamma mitjana-alta pel seu preu, ja que encara que els 369 euros que el fabricant demana per ella no són exagerats i la gràfica els val, segueix sent molts diners per poder incorporar-la en un equip gaming de gamma mitjana. Com sol ser costum en els últims temps, el punt més negatiu d’aquest producte de NVIDIA és el preu.

Deixa un comentari

Por favor Iniciar Sesión para comentar
  Subscriure  
Notificar de